Знаете ли кои детски играчки са безопасни

Може би са малко тези, които още преди доста време не са гледали безбройните репортажи, посветени на темата за безопасните детски стоки.  Изглежда, че има изключително много недобросъвестни търговци, които само заради малко по-голяма печалба са готови да загърбят всички изисквания за добро качество на детските стоки и по този начин създават реални опасности за нашите деца. В тази статия ще се запознаете с няколко метода, които ще помогнат на всички родителите на купуват само от правилните детски магазини от jerrykids.com и да не се притесняват за децата си.
Етикетите на детските стоки са от изключително голямо значение. Буквите „CE“ трябва задължително да присъстват. Те значат, че даденият продукт е изработен и съобразен със всички изисквания и закони за безопасност на Европейския съюз. След като сме се уверили, че този надпис е налице, трябва да прочетем внимателно за колко годишни деца са подходящи тези играчки. Най-голям риск крият конструкторите и всички типове, които могат лесно да се разглобят. За децата, които са под 3-годишна възраст, тези играчки са строго забранени, защото могат да погълнат някои от частите им.
Най-качествените детски стоки можете да откриете в специализираните детски магазини. Там се зарежда само от оторизирани производители на детси стоки и се следи икзлючително стриктно дали качеството е високо. Друг огромен плюс е, че именно в тези детски магазини приемат рекламации и можем да бъдем сигурни, че ще ни върнат парите, когато върнем някоя стока.
Друго важно правило е как да съхраняваме детските стоки. В никакъв случай не трябва да ползваме найлоновия плик, който са ни дали в детския магазин, защото и той никак не е безопасен. Също минимум веднъж месечно трябва да разглеждаме внимателно всички играчки на нашия малчуган и да изхвърляме тези, които не изглеждат здрави или са променила външния си вид.