Колко вида климатици има

Климатиците все по-често са предпочитан начин за отопление както у дома, така и на по-големи площи, например в офиси, ресторанти и големи магазини.  Разбира се, както стоят нещата при всички устройства, така и при климатиците има най-различни модели, които са подходящи за различните нужди на всеки от нас.
Основно климатиците се делят на конвенционални (обикновени) и на инверторни. И тъй като един от най-важните фактори дали климатикът е добър е това колко електрическа енергия харчи, то инверторните безспорно печелят състезанието. Именно при инверторните климатици могже да се регулира мощността, с която работи компресора, което спестяват доста консумация.
Климатиците могат да са един или няколко, поставени в едно помещение. Ако вътрешното тяло е само едно, то тогава разполагате със „сплит“ климатик. Ако пък разполагате с повече вътрешни тела, става дума за мулти-сплит климатици.
Всеки климатик е пригоден за работа при определени атмосферни условия. Това означава, че има модели климатици, които не могат да работят през зимата, тъй като температурата по това време от годината пада доста под нулата. Ето защо би било добре да изберете модел, който може да работи при по-малко от -10 градуса.
Атмосферните условия оказват влияние на климатиците и когато влажността на въздуха е по-висока от нормалните стойности. Например, климатиците във Варна трябва да са пригодени към въпросна по-висока влажност, за да не повлие тя върху работата му.
Също така има модели, които работят доста шумно, което би могло да бъде проблем заради непрестанното досадно бучене. Изберете модел климатик, който работи с по-малко от 30 децибела, за да не създава дискомфорт.
Както вече сами се убедихте, моделите климатици са най-различни и са съобразени с най-различните нужди на всички. Изборът на климатик е лесен, ако спазвате правилата, които описахме по-горе.