Важни правила за таблетите

Прави ли ви впечатление, че таблетите добиват все по-голяма и по-голяма популярност?  Ако ви е направило впечатление, то тогава сме сигурни, че се интересувате от мобилните устройства и най-вероятно също сте на път да се сдобиете с таблет. Но знаете ли кои правила трябва да спазвате, когато избирате таблет и кой модел точно ще бъде подходящ за вас? Следващите редове ще ви запознаят с въпросните правила, за да се сдобиете с устройство, което най-много отговаря на вашите нужди.
Всеки таблет трябва да бъде компактен. Именно поради тази най-често срещаното тегло е от около 500 до 700 грама. По магазините ще намерите таблети от tabletstorebg, тежащи по цял килограм, но това са моделите с по-големи дисплеи.
Споменавайки дисплеи, най-малките започват от седем инча, а в момента най-големите достигат до десет. Съвсем скоро очакваме гигантите Apple и Samsung да предложат на потребители 12-инчови таблети, които ще са пригодени основно за работа. Запомнете да избирате само таблети, които имат капацитивни дисплеи, защото резистивните не са удобни за малки екрани.
Безспорно е, че най-голямото предимство на таблета е, че можем да го носим навсякъде с нас. Но за тази цел батерията му трябва да бъде издръжлива, за да разчитаме на таблета през целия ден. Най-евтините модели издържат едва около 3 часа в режим на работа, затова най-добре би било да се ориентирате към таблети с по-големи батерии, издържащи около 10 часа.
Всеки таблет е снабден с камера, която се намира на задната страна. Но ако държите да провеждате Skype видео разговори, трябва да знаете, че има и не малко таблети, които имат и предна камера, която е пригодена точно за подобна работа.
А ако искате таблетът ви да работи изключително бързо и безотказно, се ориентирайте към двуядрените ARM процесори, които се справят с няколко задачи наведнъж.