Луксът при часовниците

Часовниците са отражение на класата и стилът на собственика им, като допълнително му помагат той да бъде точен. Часовникът е аксесоар, който е едно допълнение към цялостната визия на човека. Часовниците на пазара са доста разнообразни. Те се различават по размер, форма, цвят, материал, функционалности,. Някои часовници дори притежават и смарт функции, като интернет и други характеристики,присъщи за един смартфон. Каркат на часовника е първото нещо по което се избира еидн часовник. Марката е лукс, който не всеки може да си позволи, тъй като луксът вдига рязко цената.

Един от тези луксозни часовници е Piaget Emperador Temple. Този часовник е едно уникално бижу, покрито със скъпоценни камъни. Направен е много прецизно, и има доживотна гаранция. Всъщност този часовник е уникат – до момента съществува само едно произведена бройка от този модел. Цената на това бижу е 3.300 милиона долара, което го прави един от най-скъпите часовници правени в света до момента.
часовници
Други луксозни часовници са часовниците от серията Meteoris на Louis Moinet. Всеки часовник от тази серия впечатлява освен с характеристиките си и с центата си. Часовниците от тази уникална по рода си серия изобразяват Слънчевата система. Серията се състои от четири модела, които имат уникални черти и същевременно притежават духа на марката. Най-невериятното и дори фантастичното при тези часовници е, че в тях има парче от метеорит. Часовниците от серията Meteoris са на цена от 4.600 милиона долара. Това са уникални часовници, които не всеки може да притежава.

Друг първенец в поредицата луксозни часовници е часовникът на Franck Muller. Това е незабравим часовник. Часовникът е истинско произведение на изкуството. Моделът Aeternitas Mega 4 е обявен за най-сложният часовник в света. Той притежава 36 допълнителни функции, 99 скъпоценности и 1483 шасти. чаовникът струва 2.270 милиона долара.