Странности при някои модели ръчни часовници

Подобно на ‘умните’ телефони, вече има и ‘умни’ часовници.  Производителите на часовници стигат толкова далече, че създават най-чудатите устройства за отмерване на времето. За почитателите на житейския принцип ‘помни смъртта’, компанията Tikker създаде часовници, които отмерват минутите до смъртта на притежателя на часовника, тоест часовници с обратно броене. Това е един от най-странните часовници, създаван някога в света. Какъв е смисълът на този часовник? Този часовник е създаден за да помага на притежателя си да цени повече живота и времето си.

Какво се случва след като си купим този часовник? За да се включи неговия таймер, първо се попълва специална анкета, която включва въпроси за възраст, начин на живот и здраве, което следва да помогне на часовника да определи броя на оставащите години, дни и часове. На екрана на телефона има три реда числа. На първият ред се отмерват годините, месеците и дните, на втория се отмерват часовете, минутите и секундите, а на третия ред е показано текущото време.

Глупост или полезно устройство е часовникът за отмерване на смъртта? За всички е ясно, че точността на времето на смъртта на собственика е условна и със сигурност собственикът на часовника няма да умре, когато времето му свърши. По-важна е идеята за оставащото време. Часовникът е символ, не реално устройство. Множество модели ще намерите в IskamChasovnik.com.

Разбира се, съществуват и други ‘умни’ часовници, но този ще счетем за един от най-странните часовници, създавани някога. Има и часовници, които не отстъпват на смартфоните, те са с вградена интернет връзка, с операционна система Android и много други изумителни функционалности. Изборът на един различен часовник от другите зависи изцяло от купувача и неговите предпочитания. часовници от iskamchasovnik.com