Видовете женски народни носии

Днешната ни статия ще запознае всички наши читатели с народните носии.  Да, всички знаем, че видовете са доста, но дали имаме представа точно какви са те.
Всъщност народни носии от pensiluet.com има доста и моделът, цветовете, материалите, от които са изработени, зависят най-вече от региона.
Четири са основните видове народни носии. Днес ще ви разкрием точно кои са те и по този начин ще знаете коя от тях ви допада най-много.
Двупрестилчената народна носия е доста популярна. При нея престилките са две – точно това е най-интересното при нея. Но престилките не се поставят една върху друга, а по-скоро се връзват отпред и отзад. Именно по този начин носията изглежда доста женствено и дори наподобява рокля.
Разбира се, няма как да не споменем и еднопрестилчената носия. Престилката на тази носия се връзва по доста специфичен начин, който позволява на носията да се движи при ходене. Това връзване е различно и от двете страни на престилката.
Съществува и сяана женска народна носия. Нейната риза е модерна и днес, тъй като моделът й е досущ като днешните туники. А дължината на ръкавите стига до лактите.
За финал оставихме сукмената народна носия. Добре би било да имате предвид, че при нея основен е сукамнът, който е изработен от много дебел и тъмен плат, а престилката е пъстра.
Дойде ред да поговорим и за мястото, от което можем да закупим народна носия на ниска цена. Става дума за електронен магазин, в който бързо и лесно можете да намерите точно тази носия, която търсите. Няма как да не обърнем внимание и на улеснението, че за да закупим народната носия, не е необходимо дори да излизаме от дома ни, а и цените са много ниски.