Да готвим лесно с чиа семена

Привърженици ли сте на здравословното готвене и храни?  Предполагаме, че отговорът ви е утвърдителен, тъй като в днешно време все по-често се говори именно за тях. Тъкмо това е и причината, поради която днес ще ви дадем някои ценни съвети, които ще ви помогнат да готвите лесно с чиа семена от bio-vital.net.
Започваме с накисването на семената във вода. Тази стъпка е задължителна, тъй като именно накисването за около 10 минути във вода спомага за образуването на типичната гелообразна чиа смес. След това можете да добавите сместа към различни ястия, като например тесто, кисело мляко, мюсли, салата и още много други. Оставяме сами да прецените кои гозби биха били по-вкусни за вас с добавени чиа семена.

Благоприятното действие, което оказва супер храната върху организма е безспорна. Става дума за това, че чиата влияе благоприятно на кръвното налягане, на метаболизма, подобрява състоянието на кожата и косата, доставя допълнителна енергия и още много други. Тук е мястото и да уточним каква точно трябва да бъде дозировката от самите семена. Препоръчва се тя да не надвишава 15 грама дневно, защото това количество е напълно достатъчно на организма.

За финал оставихме информацията за цената на самите чиа семена. Тя в никакъв случай не би трябвало да ви притеснява, тъй като ще ви изненада много приятно. С други думи – бихте могли лесно и най-вече евтино да откриете семена от чиа в електронен магазин за био храни. Тъкмо това е начинът, който ще ви спести много време, тъй като от вас не се изисква нищо друго освен да натиснете няколко бутона на мишката и клавиатурата на компютъра, а поръчаните от вас семена чиа и други супер храни ще бъдат доставени директно до входната ви врата, което спестява много време.