Здравословно хранене със семена от чиа

Кои са основните правила, които ни помагат да се храним здравословно?  Може би много от вас често си задават този въпрос, тъй като е невъзможно да се отрече, че интересът към правилното хранене става все по-голям. Разбира се, този факт може само да ни радва, тъй като означава, че все повече хора обръщат внимание на всички съставки на храните с цел да подобрят навиците си на хранене. Това е причината днес да поговорим за полезното действие на чиа.
Няма как да не сте чували за тях, имайки предвид непрестанно нарастващата им популярност. Все пак е важно да поясним, че те са подходящи за мнозина, тъй като имат многобройни полезни свойства. Сред тях са: намаляване апетита към вредна храна, подобряване работата на храносмилателната система и сърцето, нормализиране на холестерола. От всичко казано следва, че бихте могли да се доверите на чиа за подобряване цялостното здравословно състояние. Разбира се, не бива да забравяте, че консултацията със специалист е препоръчителна, за да сте сигурни, че дневната дозировка е подходяща за вас.

чиа от bio-vital.net

Къде бихте могли да намерите чиа семена и дали всеки би могъл да си ги позволи? Ако в момента в съзнанието ви се върти картината как ще се наложи да обикаляте дълги часове, за да откриете желаните от вас хранителни добавки, то тогава със сигурност ще се зарадвате, когато разберете, че има и много по-лесен начин. Става дума за това, че от вас се изисква само да включите компютъра и да разгледате разнообразието от супер храни и хранителни добавки в онлайн магазин. По този начин бихте могли да се уверите, че и цените на чиа семена няма да се отразят неблагоприятно на семейния ви бюджет.
За финал държим да напомним, че семената от чиа могат да участват активно в ежедневното ви меню, тъй като могат да се добавят към различни ястия, закуски и напитки.