Какво не знаем за бразилския орех?

Растителните масла имат широко приложение в козметиката и хранителната промишленост. Това не е случайно, защото природата е неизчерпаем източник на сила и възможности да подобрим живота си.

Все по-голяма популярност придобива маслото от бразилски орех biofetish Цената му е повече от конкурентна, около 14лв. за опаковка, а отзивите са чудесни.

Но за да разберем как изведнъж се е появило чудото бразилски орех трябва да си отговорим какво не знаем за него.

Появата на бразилския орех не е спонтанна, а е плод на хиляди години еволюция. Дървото на бразилския орех вирее в Перу, Гвиана, Бразилия, Венецуела, Боливия. С една дума бразилският орех е доста често срещан по поречието на река Амазонка. Дали този факт се е отразил на учудващо високите резултати, които има това растение върху женската красота, можем само да предполагаме. Латинска Америка е обвита в мистика и някои неща, свързани с нея ни се струват доста екзотични,тъй като са слабопознати у нас.
Какво не знаем за бразилския орех?
Така не стои въпроса вече по отношение на бразилския орех, който благодарение на усилията на фирми за био продукти като biofetish вече е достъпен и на разположение на дамите. Повечето хора са наясно, че бразилският орех е широко използван в кулинарията и се предпочита от хора, които се хранят по определени режими като вегани и вегетарианци. Малко известен факт за това растение е, че помага за повишаване на мъжката потентност и либидото изобщо.Но определено силата на бразилския орех е в козметичните продукти за грижа за косата и кожата. Благодарение на съставките си и модерните технологии за извличане маслото от бразилският орех се превръща в незаменим помощник в борбата за запазване на красотата. Високото съдържание на селен в растението е тайната на чудотворното му въздействие върху епидермиса и по-конкретно за дами, които страдат от суха кожа.

Селенът е жизненоважен елемент в човешкия организъм и въпреки ниските си нива отговаря за редица важни процеси като антиоксидантната защита. Той е микроминерал, с важни биологични и биохимични функции в живите организми поради уникалните си антиоксидантни качества и способността си да регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Витамините, флавоноидите и коензимите не могат да заместят действието му. Като съставка от козметични продукти селенът има много високи показатели за хидратиране и действа възстановяващо към клетките на кожата. Ако използвате редовно масло от бразилски орех,ще се радвате на здрави коса и кожа. Не на последно място, трябва да отбележим и ниската цена на маслото, което го прави евтина алтернатива за козметична поддръжка пред салоните за красота. Не е необходимо да го казваме, но все пак дори и лаиците в природната медицина знаят, че комплексното използване на различни масла и природни продукти дава максимално добри резултати. А biofetish.com са се превърнали в Меката на натуралната козметика и на сайта им можете да откриете редица други и много полезни съставки за домашни маски на преференциални цени. Посетете ги и се убедете сами.