Квартал Банево в Бургас, известни природни дадености и обекти в района

Имоти в Банево: Известни природни обекти в района

Все повече инвеститори се интересуват от обявените в Банево имоти и това не е случайно. Местоположението този бургаски квартал способства за увеличаване на интереса към него не само от страна на местни, но и от чуждестранни инвеститори.

Какво привлича инвеститорите към имоти в Банево?

На първо място това са природните обекти, намиращи се в близост до този квартал. Тук ще научим повече за два от най-известните обекти, които още от древността са привличали тук много посетители.

Бургаски минерални бани

Този уникален природен дар се намира само на 1,5 км от квартал Банево. В древността на това място е било построено римското селище Аква Калиде, защото баните са били прочути и тогава с лечебната си сила. Тук са идвали да се лекуват императори, ханове, войни, знатни личности, вождове и други, чиито имена са записани от византийските историци, описващи превъзходните свойства на минералната вода, която считат за най-лековитата в света. Освен за външно лечение чрез потапяне във вода, лековитият минерален извор може да се използва и за вътрешно лечение на болести. Температурата на водата позволява това, тъй като е 41 градуса.

Днес Бургаски минерални бани работят целогодишно и са устроени по такъв начин, че да приемат максимален брой желаещи да се лекуват. В инфраструктурата са включени балнеолечебница, курортна поликлиника, хидротермални басейни на плажа, както и голям брой санаториуми и хотели.

Сами разбирате, че инвестирането в имоти в Банево ви дава възможност да откриете собствен почивен дом, който да ви носи целогодишно добри доходи.

Атанасовското езеро

Този уникален природен резерват се намира само на около 5 км от Банево. Той представлява рай за орнитолозите, които могат да наблюдават над 300 вида птици в естествената им среда. Това се дължи на факта, че оттук минава Виа Понтика- пътят на прелетните птици, които на пролет и есен преминават от Африка за Европа и обратно. Създадено е специално укритие за наблюдение на птици, откъдето всеки желаещ може да ги наблюдава без да ги тревожи. Не са малко фотографите, които посещават тези места.

Но освен голямото разнообразие от птици, в соленото Атанасовско езеро виреят и 17 вида риби. Освен уникалната фауна, езерото и околността могат да се похвалят с невероятна растителност, наброяваща над 250 вида растения.